ହୋମ / ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ / ଆୟୁଷ / ନିଜ ପାଇଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ପାନୀଯ ତିଆରି କରନ୍ତୁ
ସେଆର କରନ୍ତୁ

ନିଜ ପାଇଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ପାନୀଯ ତିଆରି କରନ୍ତୁ

ନିଜ ପାଇଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ପାନୀଯ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ।

ଉପକ୍ରମ

ତାଜଜା ଫଳ, ପନିପରିବା ଏବଂ ଡାଲି ଆଦି ପୁଷ୍ଟିକରଖାଦ୍ୟ ଆମକୁ ସହଜରେ ମିଳିପାରିଥାଏ । ଏଗୁଡ଼ିକୁ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇ ପାରିଲେ ଆମେ ସୁସ୍ଵାଦ ସହିତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇ ପାରିବା । ଋତୁ କାଳୀନ ଉପଲବ୍ଧ ଫଳ ପାରିବା ଗୁଡିକ ଆମ ପ୍ରକୃତିର ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଟ ଅବଦାନ । ସେଇ ସବୁ ଋତୁ ଗିଡିକରେ ହେଉଥିବା ରୋଗ ଗୁଡିକ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଆମର ବିଜୟକୁ ଏହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ । ତରଭୁଜ ଖରାଦିନେ ମିଳିଥାଏ, ଏହାର ରସ ଆମ ଶରୀରକୁ ଶୀତଳତା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ ।

ତାଜା ଫଳରେ ବହୁଳ ପରିମାଣରେ ଖାଦ୍ୟପ୍ରାଣ ଓ ଖଣିଜ ସାର ରହିଥାଏ । ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ସହ ଆମକୁ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଦେଇଥାଏ । ଫଳଟିକୁ ଖାଇବା ଅପେକ୍ଷା ରସରେ ଏହାର ଅଧିକ ଖାଦ୍ୟପ୍ରାଣ ମିଳି ପାରିଥାଏ । ଏହାର ରସ ସହଜରେ ହଜମ ହୋଇ ପାରିଥାଏ । କମଳା ଲେମ୍ବୁ, ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଆପେଳ( ସେଓ) ଆଦିରେ ମଞ୍ଜି ସବୁ ରହିଥାଏ । ମଞ୍ଜି ଗୁଡିକର ସ୍ଵାଦ ତିକ୍ତ । ଭୁଲରେ ଯଦି ଆମେ ମଞ୍ଜିଟିଏ ଖାଇଦେଉ ତେବେ ପାଟି ପିତା ହୋଇଯାଏ । ଏଣୁ ଏଗୁଡ଼ିକର ରସ ନିର୍ଗତ କରି ପିଇଲେ ଦେହ ପାଇଁ ଭଲ ।

କାକୁଡି ସୁପ୍ ( ଥଣ୍ଡା)

ଉପକରଣ-

୨ କପ ଛୋଟ କଟା କାକୁଡି, ୩ ପାଖୁଡା ରସୁଣ, ୧/୨ କପ୍ ଲେମ୍ବୁରସ, ୧ କପ ଦହି ୩/୪ ଚାମୁଚ ଗୋଲମରିଚ ଚୂର୍ଣ୍ଣ ୨ ଚାମୁଚ ଧନିଆ ପତ୍ର, ୧ ଚାମୁଚ ତେଲ ଶ୍ଵାସ ଅନୁଯାୟୀ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ଲୁଣ ।

ତିଆରି ପ୍ରଣାଳୀ-

ଦହି ବ୍ୟତୀତ ସମସ୍ତ ଉପକରଣ ମିଶାନ୍ତୁ , ୧ କପ୍ ପାଣି ଦେଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ମୁଣ୍ଡ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ।

  1. ଫ୍ରିଜରେରାଖୀଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ ।
  2. ପରସିବା ପୂର୍ବରୁ ଦହି ମିଶାନ୍ତୁ ।

କାକୁଡି ଓ ଦହି ପାକସ୍ଥଳୀ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ । ଅମ୍ଳନାଶ କରିବାରେ ଏହାର ଗୁଣ ରହିଛି ।

ଆଡ ଲେମ୍ବୁ ସରବତ

ଉପକରଣ-

୩-୪ କପ୍ ଚିନି, ୬୦୦ ମି.ଲି. ପାଣି, ୧/୨ ଚାମୁଚ ଆଡ ବଟା, ୧/୨ କପ୍ ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଛୋଟ ଛୋଟ ବରଫ ଖଣ୍ଡ

ପ୍ରଣାଳୀ

  1. ଏକ ପ୍ରତିରେ ଚିନି, ପାଣି ଓ ଅଦାକୁ ରଖନ୍ତୁ
  2. ନିଆଁରେ ଗରମ କରି ସିରା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖନ୍ତୁ
  3. ଲେମ୍ବୁରସ ପକାନ୍ତୁ
  4. ଥଣ୍ଡାକରି ବୋତଲରେ ଢାଳନ୍ତୁ
  5. ୨ ଚାମୁଚରେ ଏକ ଗ୍ଲାସ ପାଣି ମିଶାଇ ଛୋଟ ବରଫ ଖଣ୍ଡ ପକାଇ ବିତରଣ କରନ୍ତୁ ।

ଆଧାର

ସମ୍ବନ୍ଧ (ngo)

3.03846153846
ଆପଣଙ୍କର ପରାମର୍ଶକୁ ପୋଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ

( ଯ଼ଦି ଆପଣଙ୍କର କିଛି କମେଣ୍ଟ / ପରାମର୍ଶ ଉକ୍ତ ବିଷଯ଼ବସ୍ତୁକୁ ନେଇ ରହିଛି ତେବେ ଦଯାକରି ତାହାକୁ ଏଠାରେ ପୋଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ

Enter the word
ନେବିଗତିଓଂ
Back to top