ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ଦୁଇଟି ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ରନ୍ଧା ରୁଟି ଓ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରୁଟି ପ୍ରାୟ ୫୦ ଗ୍ରାମ୍ ଓଜନ ।
ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ |
ପରିମାଣ |
ଘରେଇ ମାପ |
ଗହମ ଅଟା |
୩୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ |
ଭଜାହୋଇ ଗୁଣ୍ଡ କରାଯାଇଥିବା ସୋୟାବିନ |
୨୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଚା ଚାମଚ |
ଭଜା ଚୀନାବାଦାମ ଗୁଣ୍ଡ |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ମାଣ୍ଡିଆ ଗୁଣ୍ଡ |
୧୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ତେଲ |
୧୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ଗୁଡ ବା ଚିନି ଗୁଣ୍ଡ |
୧୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଚା ଚାମଚ |
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ଜଣେ ଲୋକ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣରେ ଥିବା ପୃଷ୍ଟି ଉପାଦାନ
ପୌଷ୍ଟିକ ଉପାଦାନ |
|
କ୍ୟାଲେରୀ (କିଲୋ କ୍ୟାଲେରୀ) |
୩୭୮ |
ପୃଷ୍ଟିସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୧୪.୪ |
ସ୍ନେହସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୧୬.୫ |
ଶ୍ଵେତସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୪୩ |
ଭିଟାମିନ୍-ଏ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୨୪.୫ |
ଭିଟାମିନ୍-ସି (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦ |
ରିବୋଫ୍ଲୋବିନ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୧୬ |
ଫଲିକ୍ ଏସିତ୍ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୩୨.୬ |
କ୍ୟାଲସିୟମ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧୦୯ |
ଲୌହସାର (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୪.୪ |
ଦସ୍ତା (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧.୯ |
ପରିବର୍ତ୍ତନ/ବିକଳ୍ପ :
ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟର ମୋଟ୍ ପରିମାଣ ଗୋଟିଏ ଥର ପାଇଁ ୯୦ ଗ୍ରାମ (୬ ଟେବୁଲ ଚାମଚ )।
ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ |
ପରିମାଣ |
ଘରେଇ ମାପ |
ଗହମ |
୩୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ |
ମାଣ୍ଡିଆ |
୩୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ |
ଗୋଟାବୁଟ (ଭଜା) |
୧୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ |
ଚିନି |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ତେଲ |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ଏଥିରୁ ଖିରୀ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ (ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ଓଜନ ପ୍ରାୟ ୩୦୦ ଗ୍ରାମ ହେବ )ପୂର୍ବରୁ ଭଜା ହୋଇଥିବା ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ୨୦୦ ମିଲିଲିଟର ଗରମ ପାଣିରେ ମିଶାଇ ଖିରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇ ପାରିବ ।
ଜଣେ ଲୋକ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣରେ ଥିବା ପୃଷ୍ଟି ଉପାଦାନ
ପୌଷ୍ଟିକ ଉପାଦାନ |
|
କ୍ୟାଲେରୀ (କିଲୋ କ୍ୟାଲେରୀ) |
୩୨୦ |
ପୃଷ୍ଟିସାର (ଗ୍ରାମ) |
୮.୪ |
ସ୍ନେହସାର (ଗ୍ରାମ) |
୬.୭ |
ଶ୍ଵେତସାର (ଗ୍ରାମ) |
୫୬.୫ |
ଭିଟାମିନ –ଏ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୧୨.୪ |
ଭିଟାମିନ –ସି (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୫ |
ରିବୋଫ୍ଲୋବିନ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୧୩ |
ଫଲିକ୍ ଏସିଡ୍(ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୪୪.୧ |
କ୍ୟାଲସିୟମ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧୪୮.୫ |
ଲୌହସାର (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୩.୩ |
ବସ୍ତା (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୨.୪ |
ପରିବର୍ତ୍ତନ/ବିକଳ୍ପ :
ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟର ମୋଟ ପରିମାଣ ଗୋଟିଏ ଥର ପାଇଁ ୧୦ ଗ୍ରାମ୍ (୫ ଟେବୁଲ ଚାମଚ )
ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ |
ପରିମାଣ |
ଘରେଇ ମାପ |
ଚାଉଳ ଗୁଣ୍ଡ ବା ଚୂନା |
୫୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୪ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ |
ଗୋଟା ମୁଗ |
୨୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୪ ଚା ଚାମଚ |
ତେଲ |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ଜାଉ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ (ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ଓଜନ ପ୍ରାୟ ୩୦୦ ଗ୍ରାମ ହେବ )
ଜଣେ ଲୋକ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣରେ ଥିବା ପୃଷ୍ଟି ଉପାଦାନ
ପୌଷ୍ଟିକ ଉପାଦାନ |
|
କ୍ୟାଲେରୀ (କିଲୋ କ୍ୟାଲେରୀ) |
୩୦୨ |
ପୃଷ୍ଟିସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୮.୫ |
ସ୍ନେହସାର (ଗ୍ରାମ) |
୫.୫ |
ଶ୍ଵେତସାର (ଗ୍ରାମ) |
୫୪.୪ |
ଭିଟାମିନ –ଏ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୪.୮ |
ଭିଟାମିନ –ସି (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୨ |
ରିବୋଫ୍ଲୋବିନ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୧୦ |
ଫଲିକ୍ ଏସିଡ୍(ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୪.୪ |
କ୍ୟାଲସିୟମ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୩୦.୩ |
ଲୌହସାର (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧.୩ |
ବସ୍ତା (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧.୩ |
ପରିବର୍ତ୍ତନ/ବିକଳ୍ପ :
ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣ ୨୦ ଗ୍ରାମ୍ ।
ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ |
ପରିମାଣ |
ଘରେଇ ମାପ |
ଗହମ ଅଟା |
୩୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ |
ସୋୟାବିନ ଅଟା |
୨୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୪ ଚା ଚାମଚ |
ବାଦାମ ମଞ୍ଜି |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ଗୁଡ |
୨୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୪ ଚା ଚାମଚ |
ତେଲ |
୧୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଚା ଚାମଚ |
ପାଣି |
୫୦ ମିଲି ଲିଟର |
|
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ଜଣେ ଲୋକ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣରେ ଥିବା ପୃଷ୍ଟି ଉପାଦାନ
ପୌଷ୍ଟିକ ଉପାଦାନ |
|
କ୍ୟାଲେରୀ (କିଲୋ କ୍ୟାଲେରୀ) |
୩୦୦ |
ପୃଷ୍ଟିସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୮ |
ସ୍ନେହସାର (ଗ୍ରାମ) |
୧୨.୨ |
ଶ୍ଵେତସାର (ଗ୍ରାମ) |
୪୦ |
ଭିଟାମିନ –ଏ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୫.୩ |
ଭିଟାମିନ –ସି (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦ |
ରିବୋଫ୍ଲୋବିନ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୦୫ |
ଫଲିକ୍ ଏସିଡ୍(ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୫ |
କ୍ୟାଲସିୟମ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୪୪ |
ଲୌହସାର (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୫.୫ |
ବସ୍ତା (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୮ |
ପରିବର୍ତ୍ତନ/ବିକଳ୍ପ :
ସୋୟାବିନ୍ ଗୁଣ୍ଡ ବଦଳରେ ବେସନ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ ।
ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣ ପ୍ରାୟ ୬୦ ଗ୍ରାମ ।
ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ |
ପରିମାଣ |
ଘରେଇ ମାପ |
ଆଳୁ |
୮୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଟି ମଧ୍ୟମ ଆକାରର |
ଶାଗୁ |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଟେବୁଲ ଚାମଚ |
ବାଦାମ ମଞ୍ଜି |
୨୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୪ ଚା ଚାମଚ |
ଧନିଆ ପତ୍ର |
୨ ଗ୍ରାମ୍ |
୧/୨ ଚା ଚାମଚ |
ଲୁଣ |
ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାୟୀ |
|
ଭାଜିବା ପାଇଁ ତେଲ |
୧୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ଜଣେ ଲୋକ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣରେ ଥିବା ପୃଷ୍ଟି ଉପାଦାନ
ପୌଷ୍ଟିକ ଉପାଦାନ |
|
କ୍ୟାଲେରୀ (କିଲୋ କ୍ୟାଲେରୀ) |
୩୦୦ |
ପୃଷ୍ଟିସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୮ |
ସ୍ନେହସାର (ଗ୍ରାମ) |
୧୮.୧ |
ଶ୍ଵେତସାର (ଗ୍ରାମ) |
୨୮ |
ଭିଟାମିନ –ଏ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୧୩.୫ |
ଭିଟାମିନ –ସି (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧୪.୩ |
ରିବୋଫ୍ଲୋବିନ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୦୪ |
ଫଲିକ୍ ଏସିଡ୍(ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୫.୬ |
କ୍ୟାଲସିୟମ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୨୭ |
ଲୌହସାର (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧.୧ |
ବସ୍ତା (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧.୨ |
ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣ ପ୍ରାୟ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ ।
ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ |
ପରିମାଣ |
ଘରେଇ ମାପ |
ମସୁର ଡାଲି |
୧୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୨ ଚା ଚାମଚ |
ବିଲାତି |
୨୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୪ ଚା ଚାମଚ |
ଚାଉଳ |
୪୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୩ ଟେବୁଲ ଚାମଚ |
ଆଳୁ |
୩୦ ଗ୍ରାମ୍ |
୧/୨ ମଧ୍ୟମ ଆକାରର |
ତେଲ |
୫ ଗ୍ରାମ୍ |
୧ ଚା ଚାମଚ |
ଲୁଣ |
ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାୟୀ |
|
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :
ଜଣେ ଲୋକ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟର ପରିମାଣରେ ଥିବା ପୃଷ୍ଟି ଉପାଦାନ
ପୌଷ୍ଟିକ ଉପାଦାନ |
|
କ୍ୟାଲେରୀ (କିଲୋ କ୍ୟାଲେରୀ) |
୩୦୨ |
ପୃଷ୍ଟିସାର (ଗ୍ରାମ୍) |
୮.୭ |
ସ୍ନେହସାର (ଗ୍ରାମ) |
୫.୪ |
ଶ୍ଵେତସାର (ଗ୍ରାମ) |
୫୪.୫ |
ଭିଟାମିନ –ଏ (ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୩୩ |
ଭିଟାମିନ –ସି (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧୦.୫ |
ରିବୋଫ୍ଲୋବିନ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୦.୦୮ |
ଫଲିକ୍ ଏସିଡ୍(ମାଇକ୍ରୋଗ୍ରାମ) |
୧୯ |
କ୍ୟାଲସିୟମ (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୩୧ |
ଲୌହସାର (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୨.୧ |
ବସ୍ତା (ମିଲିଗ୍ରାମ) |
୧.୫ |
ଆଧାର - ମହିଳା ଓ ଶିଶୁ ବିକାଶ ବିଭାଗ, ଓଡିଶା ସରକାର
Last Modified : 1/28/2020